Siaran Jordan vs Jepun: Keputusan dan Info Perlawanan

Kurang dari seminggu sahaja lagi kesemua 24 pasukan kebangsaan akan merebut Piala Asia 2023, Qatar. Jepun dilihat antara pasukan kegemaran untuk merampas tahta juara daripada negara Qatar.

Semua pasukan membuat persiapan fasa akhir sebelum sepak mula pertama akan bermula pada 13 Januari 2024 ini. Bagi persiapan akhir pasukan Jordan, mereka telah membuat aksi persahabatan bertemu Japan.

Kedua-dua pasukan ini dijangka akan bertembung pada 9 Januari 2024 (Selasa). Jordan lawan Jepun dijangka akan berlangsung pada jam 7.30 malam waktu Malaysia.

Siaran langsung Jordan lawan Jepun

Menarik untuk meyaksikan perlawanan diantara kedua-dua pasukan ini, sebagai gergasi Asia, Jepun pada edisi kali ini telah membariskan 20 pemain mereka yang berkelana di Eropah.

Rekod perlawanan Japan vs Jordan

Jordan vs Japan Asia 2023
Jordan vs Japan Asia 2023

Berikut adalah rekod perlawanan diantara kedua-dua pasukan. Jordan dan Japan telah bertemu sebanyak 4 kali dengan 3 kemenangan menjadi milik Jepun manakala satu perlawanan seri.

Perlawanan Jordan vs Japan

  • Friendly: Jordan vs Japan
  • 9.1.2024 | 7.30pm (Waktu Malaysia)
  • Al-Ersal Stadium
  • Live: Selesai

Sekiranya live ada pada perlawanan ini pasti menarik untuk menyaksikan persembahan pasukan kebangsaan Jordan yang berjaya menang 2-1 keatas tuan rumah pada perlawanan persahabatan pertama mereka.

KEPUTUSAN PERLAWANAN JORDAN VS JAPAN

Berikut kami kongsikan keputusan perlawanan persahabatan diantara negara Jordan bertemu Japan.

Jordan (0)-(0) Japan

Jordan akan bertemu Malaysia dalam perlawanan pertama Piala Asia 2023 pada 16.1.2024 ini. Ayuh kita sama-sama mendoakan kejayaan dan memenangan buat anak-anak buah Kim Pan Gon dalam edisi Piala Asia kali ini.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *